TOPUL celor mai mari fraude bancare DIN LUME

Data publicarii: 01-11-2012 | Finante-Banci

A doua cea mai mare banca din Franta, Societe Generale, a dat in vileag o frauda pe care presa a descris-o ca fiind o frauda "de exceptie" data de un junior trader in valoare totala de aproape 5 miliarde de euro. El a reusit pe parcursul a aproape doi ani de zile sa pacaleasca investitorii printr-un sistem de tranzactii fictive elaborate.

Barings Bank, una dintre cele mai vechi banci din Marea Britanie s-a prabusit in 1995 dupa ce Nick Leeson a pierdut 860 de milioane de lire sterline dupa ce a pariat banii pe viitorul pietei de valori din Tokyo. El a fugit si a fost ulterior arestat la Frankfurt. A fost extradat si inchis pentru doar trei ani de zile. Dupa eliberare el a devenit directorul executiv al unui club de fotbal irlanez.

In anul 2002, John Rusnak care lucra in domeniul schimbului valutar la banca americana Allfirst, cu sediul in Baltimore, Maryland a fost acuzat si a pledat vinovat pentru o frauda in valoare de 691 de milioane de dolari americani. In anul urmator, el a fost condamnat la sapte ani de inchisoare dupa ce a ajuns la o intelegere cu procurorii.

Toshihide Iguchi, un fost dealer auto, a pierdut mai mult de un miliard de dolari ai bancii japoneze Daiwa, facand tranzactii frauduloase timp de peste 11 ani de zile, incepand din 1984. El a declarat ca a pierdut banii incercand sa acopere furturile pe care le facuse initial.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: