Cine sunt Cercel BRD si Saramet FNGCIMM, acuzati de fraude bancare

Data publicarii: 01-11-2012 | Finante-Banci

Cele mai sonore nume, pana la aceasta ora, in cadrul investigatiei demarate de DIICOT si care vizeaza posibile fraude bancare de 22 milioane euro, sunt Claudiu Cercel - directorul general adjunct BRD - si Aurel Saramet, director al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri., scrie InComeMagazine.ro

Claudiu Cercel coordoneza activitatea Polului Piete Financiare, format din structurile Piete Financiare si Titluri. In perioada 1992-1993, a fost manager de vanzari in domeniul produselor de telecomunicatii. 

Lucreaza in BRD din 1993 si a ocupat pe rand functiile de Ofiter Trezorerie, analist tehnic FX, trader Fx, Director adjunct Trezorerie, Director Operatiuni de Piata si Director Executiv Piete Financiare. 

A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetica in 1992 si este absolvent al numeroaselor cursuri de management si leadership din cadrul Societe Generale dar si al altor institutii bancare: Nomura Bank (Londra), Bank of America (San Francisco), sau al Universitatii Montreal si London Business School.

A absolvit programul de master Executiv de administrare a afacerilor - Asebuss Bucuresti si incepand cu 2 octombrie 2008 ocupa functia de director general adjunct al BRD. 

Cercel se bucura de o foarte buna reputatie in piata bancara. 

Aurel Saramet este absolvent de ASE si a fost, pe rand, economist principal in cadrul Ministerului de Finante, director adjunct in cadrul Directiei Generale a Participatiilor si director general executiv in cadrul Fondului Proprietatii de Stat. 

In perioada 1996 - 1998, Saramet a fost directorul general al directiei de relatii cu piata de capital, din cadrul Bankoop S.A iar in perioada 1999 - 2001, a fost consilier al presedintelui Eximbank. 

Din decembrie 2004 si pana in prezent, Saramet a ocupat functia de presedinte - director general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.  

Sursa: InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: