Cazul fraudelor bancare: BNR face apel la calm

Data publicarii: 01-11-2012 | Finante-Banci

Garantiile false si creditele date cu usurinta pot afecta intreg sistemul bancar romanesc. La fel s-a intamplat si in anii 90, cand mai multe banci au avut parte de falimente rasunatoare, sustin analistii economici. Reprezentantii Bancii Nationale indeamna insa la prudenta si echilibru. Sa asteptam rezultatele anchetei, spune Mugur Stet, purtatorul de cuvant al Bancii Nationale

 mine mai importante sunt institutiile decat persoanele. (...) Faptul ca institutiile sunt implicate imi spune ca asistam la un jaf de proportii. Daca nu a fost atacat un seif si banii au fost scosi altfel, tot jaf este. Si pentru banca si pentru institutiile implicate in acest jaf", a declarat George Vulcanescu, analist economic.

  Cristian Dutescu a completat: "Birocratia bancilor are drept obiectiv evitarea unor astfel de fraude. Pentru ca un formalism al demersurilor duce la evitarea fraudelor. dar daca s-au facut acte false si garantii false, este un alt aspect (...) o situatie similara de proportii mai mari a avut loc in anii 90. Falimentul Bancorex a fost pentru ca s-au dat credite fara garantii, la fel ca si la Banca Albina sau Banca Internationala a Religiilor"

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: