GTC vinde mall-urile Galleria din Piatra-Neamt, Suceva si Buzau

Data publicarii: 02-11-2012 | Afaceri

Dezvoltatorul  israelian Globe Trade Center (GTC) vinde unui investitor privat international trei dintre mall-urile pe care le detine in Romania, din Piatra Neamt, Suceva si Buzau, centre comerciale care s-au confruntat cu dificultati in ultimii ani din cauza scaderii vanzarilor.

"Fiecare dintre cele trei proprietati au suprafete nete inchiriabile cuprinse intre 10.000 si 14.000 metri patrati , in timp ce toate celelalte proprietati construite ale GTC au suprafete inchiriabile care depasesc 30.000 metri patrati si sunt mai mult orientate spre chiriasii internationali. GTC a decis sa se concentreze pe centrele comerciale mari pe fondul schimbarii conditiilor pietei, din cauza costurilor de operare relativ mari pentru proprietatile mici si mixul lor diferit de chiriasi care duc la lispa unei sinergii cu activele mai mare pe care grupul le retine", a declarat, intr-un comunicat, Alain Ickovics, chairman of the supervisory board al GTC.

Cumparatorul este un investitor privat, iar tranzactia se afla in curs de audiatare si de aprobare, astfel ca se estimeaza ca intelegerea va fi finalizata in primul trimestru din 2013.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: