Ce schimbari apar pentru asigurarile casa si RCA lunile viitoare

Data publicarii: 02-11-2012 | Finante-Banci

Pana acum, 2012 a fost un an bogat in modifi cari pe piata asigurarilor. Noile reglementari care au aparut ar putea aduce cresteri cu 20 - 30% ale valorii politelor. De la anul, romanii trebuie sa se pregateasca pentru asigurari mai scumpe. Insa, si atunci cand vor avea nevoie de luat despagubiri, firmele de asigurare ar putea fi mai receptive.

Politele pentru case mai scumpe

Romania este una din cele mai expuse tari la catastrofe precum cutremurul sau inundatiile. Prin urmare, Comisia de Supraveghere a asigurarilor a emis o norma prin care obliga firmele de asigurari sa isi creeze rezerve mai mari pentru a fi sigure ca pot despagubi clientii in cazul in care se produce catastrofa. Combinate cu costurile de reasigurare, acestea determina firmele sa scoata din buzunar multi bani in plus. Pentru a nu iesi in pierdere, cel mai probabil firmele vor ajunge sa scumpeasca asigurarile de locuinte.

RCA mai scump

De la anul ar trebui sa ne asteptam la cresteri de tarife si la RCA. Pana acum, multe firme de asigurari au practicat preturi mici, pentru a vinde cat mai multe polite. Cand clientii cereau despagubiri, erau de multe ori refuzati.Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a inceput insa sa aplice tot mai multe amenzi companiilor care nu isi onoreaza contractele precum si penalitati pentru despagubirile acordate cu intarziere.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: