Cristian Mungiu, nominalizat la premiile Academiei de Film Europene 2012

Data publicarii: 05-11-2012 | Lifestyle

Cineastul roman Cristian Mungiu a fost nominalizat la premiile decernate de Academia de Film Europeana (EFA) pe anul 2012, la categoria 'cel mai bun scenariu' cu filmul 'Dupa dealuri', informeaza site-ul institutiei, europeanfilmacademy.org.

Nominalizarile pentru premiile EFA au fost anuntate sambata la Festivalul Filmului European de la Sevilla. Cea de-a 25-a gala EFA 2012 va avea loc pe 1 decembrie, in Malta. 

Cristian Mungiu va concura la aceasta categorie cu Michael Haneke (filmul 'Amour'), Tobias Lindholm si Thomas Vinterberg (filmul 'Jagten/The Hant'), Olivier Nakache si Eric Toledano (filmul 'Invincibilii/Intouchables') si Roman Polanski si Yasmina Reza (filmul 'Doamne ...ce macel!/Carnage'). 

Filmul 'Dupa dealuri', premiat la Cannes pentru scenariu si interpretare, isi continua traseul prin marile festivaluri ale lumii. Notorietatea ii este confirmata de proiectiile sold out de la Haifa, Hamburg, BFI London Film Festival sau New York Film Festival. Recent 'Dupa dealuri' a castigat Marele Premiu al sectiunii Filmmakers of Tomorrow - FEDEORA la Festivalul International de Film de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federatia Criticilor de Film din Europa si Zona Mediteraneana. 'Dupa dealuri' a fost desemnat Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Vukovar (Croatia) si la Herceg Novi (Muntenegru).

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: