Credit Agricole si-a vandut divizia asiatica de brokeraj

Data publicarii: 06-11-2012 | Finante-Banci

Grupul bancar francez Credit Agricole a incheiat luni vanzarea diviziei sale de brokeraj din Asia (CLSA) catre firma chineza CITIC Securities pentru 1,25 miliarde de dolari, un nou pas in strategia sa de reducere a operatiunilor internationale ca urmare a crizei din zona euro, transmite Reuters.

In luna iulie a acestui an, CITIC Securities a preluat 19,9% din actiunile CLSA pentru 310,2 milioane de dolari, iar luni a preluat si restul de 80,1% pentru 941,7 milioane de dolari. Tranzactia ar urma sa se finalizeze la mijlocul anului urmator, cu conditia obtinerii aprobarilor necesare din partea autoritatilor de reglementare.

CLSA (Credit Lyonnais Securities Asia) este o societate de brokeraj cu 1.500 de angajati care activeaza in 20 de orase din Asia-Pacific, Marea Britanie si SUA. Societatea este o mostenitoare a fostelor Credit Lyonnais si Indosuez, ambele preluate de Credit Agricole. Desi grupul bancar francez nu a precizat care va fi profitul net rezultat de pe urma vanzarii diviziei sale, analistii estimeaza ca tranzactia va permite Credit Agricole sa-si imbunatateasca solvabilitatea si sa-si reduca bilantul contabil.

Integral pe InComeMagazine.ro