Compania de asigurari CertAsig creste cu 42%, mult peste media pietei

Data publicarii: 06-11-2012 | Finante-Banci

Compania de asigurari CertAsig a inregistrat in al treilea trimestru al anului 2012 o crestere de 42% a volumului de prime subscrise, ajungand la 6.79 milioane €, fata de 4.81 milioane € in aceeasi perioada din 2011.

Desi piata asigurarilor in Romania traverseaza in continuare o perioada dificila, CertAsig a reusit sa-si consolideze afacerile si sa continue trendul ascendent din ultimii 3 ani.  Volumul de prime brute subscrise de CertAsig a fost de 4.8 milioane EUR in anul 2010 si de 6.9 milioane EUR in 2011.

Aceasta performanta mult peste media pietei se datoreaza in principal colaborarii foarte bune cu brokerii parteneri, dezvoltarii unor segmente-cheie cum ar fi asigurarile Maritime sau asigurarile de Garantii, precum si atentiei sporite acordate produselor de nisa. 

CertAsig are un portofoliu complex de produse de asigurari generale, care cuprinde asigurari de raspundere civila generala si profesionala, asigurari de garantii contractuale, asigurari de cladiri si bunuri, asigurari specifice domeniilor ingineresti.  

Aproape 40% din portofoliul CertAsig provine din asigurari Maritime, segment in care CertAsig a inregistrat o evolutie remarcabila, atingand in al treilea trimestru 2012 un volum al primelor subscrise de 3.03 milioane €, fata de 3.39 milioane in intreg anul 2011 si 1.89 milioane euro in anul 2010. 

Asigurarile de Garantii sunt un alt segment in care CertAsig a avut cresteri importante, primele subscrise in al treilea trimestru 2012 fiind de 1.82 milioane €, fata de 1.17 milioane € in intreg anul 2011 si 0.22 milioane € in anul 2010.

« Portofoliul CertAsig este sustinut  de tratate de reasigurare incheiate cu reasiguratori de top, printre care Lloyd's Syndicates, SCOR, Munich Re si Hannover Re. Partenerii nostri ne ofera, pe langa o puternica siguranta financiara, si consultanta de varf in inovarea si dezvoltarea gamei de produse specializate », spune James Grindley, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie CertAsig.

Cele mai mari evenimente din Romania, asigurate de CertAsig 

In 2012, unul din produsele-vedeta ale companiei este asigurarea de Evenimente. CertAsig, prin intermediul brokerilor parteneri, a asigurat unele din cele mai importante evenimente publice ale anului: spectacolele Cirque du Soleil si Sensation : Ocean of White (prin intermediul Leader Team), sau lansarea a peste 12 000 de lampioane aprinse la deschiderea Palas Mall din Iasi, eveniment omologat de Guinness Book of Records (prin intermediul Vector Broker). 

CertAsig a asigurat si spectacolul de deschidere a finalei Europa League la Bucuresti, care a fost evenimentul public cu cea mai mare suma asigurata din Romania (6.2 milioane €).

Peste 90% din business-ul CertAsig este derulat prin intermediul companiilor de brokeraj, iar aceasta strategie de dezvoltare stabilita de catre companie a marcat un real succes. In al treilea trimestru 2012, topul 5 al brokerilor parteneri include companiile de brokeraj SRBA Broker, Otto Broker, Destine Broker, Arpemix Broker si Lion Broker.

«Companiile de brokeraj stiu deja ca se pot baza pe CertAsig intotdeauna, la fiecare din etapele derularii unui contract de asigurare pentru clientii lor : de la consultanta, oferirea de cote de asigurare adecvate profilului riscului si pana la rezolvarea foarte prompta a dosarelor de daune”, a declarat James Grindley.

Cea mai mare dauna achitata anul acesta in Romania

Toti clientii CertAsig au la dispozitie o retea globala de inspectori de risc si corespondenti si un serviciu de solutionare a daunelor disponibil 24 ore din 7 zile pe saptamana. 

 "O polita de asigurare este o promisiune de plata in cazul unei daune; desigur, nu ne dorim ca asiguratii nostri sa ajunga in situatii de acest gen, insa atunci cand apar astfel de problemele, clientii nostri se bucura de tot sprijinul nostru in solutionarea rapida si, in final, plata daunelor, ceea ce le permite sa depaseasca mai usor momentele de criza. O data ce dosarele de daune sunt intocmite, standardul pe care ni-l auto-impunem este sa achitam daunele in 7 zile. In luna aprilie, CertAsig a achitat o dauna in valoare de 2,95 milioane EUR care, din cate stim, este una dintre cele mai mari daune platite in Romania in anul curent » spune James Grindley.

Planuri de viitor : extindere in Turcia si Bulgaria 

Aproximativ 90% din subscrierile realizate pe segmentul asigurarilor Maritime provin din Turcia, asa ca in luna mai a acestui an, CertAsig a deschis o reprezentanta in Turcia, care sa fie « puntea » intre companie si partenerii-brokeri in Turcia si pentru a accelera dezvoltarea segmentului asigurarilor Maritime.

De asemenea CertAsig urmareste extinderea activitatii pe piata asigurarilor din Bulgaria, oportunitate generata in mare parte de similitudinile existente cu piata romaneasca. « Am demarat deja cateva activitati de cunoastere a jucatorilor locali (autoritati, brokeri, clienti etc), bucurandu-ne de sprijinul Ambasadei Marii Britanii din Sofia, precum si al Ambasadei Republicii Bulgaria din Bucuresti, si exploram in prezent toate optiunile disponibile pentru a putea oferi cele mai potrivite produse de asigurare adecvate pietei din Bulgaria », a declarat James Grindley.

CertAsig este o companie de asigurare romaneasca avand ca actionar majoritar pe Royalton Capital Investors II, un fond european de investitii specializat in achizitionarea si dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii din cadrul statelor Uniunii Europene, din Europa Centrala si de Est. Directorii executivi ai CertAsig sunt de asemeni actionari in companie.

Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II sunt Alpha Associates, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (EBRD) si Fondul European de Investitii (EIF).