Bancile cauta o solutie alternativa la Libor

Data publicarii: 08-11-2012 | International

Un grup reprezentand unele din cele mai mari banci din lume incearca sa obtina sprijinul Bancii Centrale Europene pentru o noua modalitate de a calcula costul finantarii, in ideea de a inlocui dobanda Libor care se afla in prezent in centrul unui scandal de manipulare, au anuntat surse bine informate, citate de Reuters.

O parte din membrii European Repo Council, un grup legat de International Capital Markets Association (ICMA), care numara printre membrii sai banci precum Deutsche Bank si Goldman Sachs, au discutat cu oficialii BCE solutii alternative la Euribor (Euro Interbank Offered Rate) sau echivalentul sau londonez, Libor. 

Potrivit unor persoane care au participat la reuniunea care a avut loc luna trecuta la Frankfurt, grupul a incerca sa afle care este punctul de vedere al BCE fata de crearea unui nou standard care sa aiba la baza imprumuturi garantate de diferite active de genul actiuni sau obligatiuni. 'Avem Euribor si Libor si stim ce probleme avem cu ele. Piata interbancara fara garantii este si ea pe cale de disparitie. Este nevoie deci de o alternativa iar un indice care sa aiba la baza garantii este o idee rezonabila', a declarat unul din participantii la reuniune cu oficialii BCE.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: