Jumatate din daunele morale pe RCA sunt castigate in instanta

Data publicarii: 08-11-2012 | Finante-Banci

Despagubirile pentru vatamari corporale si deces ca urmare a unor accidente de circulatie achitate in urma unei decizii judecatoresti s-au ridicat la 175 mil. lei (41 mil. euro) anul trecut, fiind de doua ori peste nivelul compensatiilor stabilite pe cale amiabila, potrivit CSA.

Numarul dosarelor achitate de asigu-ratori a fost de 4.100, iar jumatate au fost solutionate in instanta. Astfel, dauna medie platita in instanta urca la 90.000 de lei, in timp ce in cazul solutionarii amiabile dauna medie este de circa 38.500 de lei.

"Este foarte limpede ca acest ecart de 134% al daunei medii platite prin intermediul instantelor fata de cea platita pe amiabil reprezinta inca un punct de care ne putem lega sperantele noastre de dezvoltare a sectorului de mediere in asigurari in viitor", a declarat Dan Constantinescu, membru in Consiliul CSA, prezent la un eveniment de profil.

Rezerva de dauna avizata la finalul anului 2011 constituita in baza dosarelor rezolvate amiabil era de 199 milioane de lei, in timp ce pe baza dosarelor solutionate in instanta a atins 588 milioane de lei.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: