Finantele au imprumutat 500 mil. lei prin obligatiuni pe 2 ani

Data publicarii: 09-11-2012 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras 500 milioane lei prin obligatiuni cu scadenta la doi ani, exact cat si-a propus, la un randament de 6,34%, aproape de cel platit la operatiunea de la jumatatea lunii octombrie. Ofertele bancilor au cumulat 1,03 miliarde de lei. Cea mai recenta licitatie pentru titluri cu aceeasi scadenta a fost derulata la jumatatea lunii octombrie, cand Trezoreria statului a vandut titlurile cu un randament tot de 6,35%.

Ministerul Finantelor intentioneaza sa atraga in noiembrie 3,55 miliarde lei prin vanzarea de titluri de stat pe piata interna, cele mai multe licitatii urmand sa fie organizate pentru vanzarea de obligatiuni. Astfel, in sase din cele opt licitatii programate in noiembrie, administratorii datoriei publice vor sa vanda obligatiuni, cu scadenta cuprinsa in intervalul 2-15 ani, in valoare cumulata de 1,95 miliarde lei. 

Urmatoarea licitatie va fi organizata luni, 12 noiembrie, cand Finantele vor sa vanda certificate la un an, de 800 milioane lei. Ministerul Finantelor a imprumutat in acest an 47,9 miliarde lei din piata locala. Aceasta suma se completeaza cu emisiunile in valuta de 2,67 miliarde euro si 2,25 miliarde dolari, prin emisiuni de titluri pe piata SUA.

Sursa: Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: