1000Balkan Charity Challenge, la momentul startului

Data publicarii: 12-11-2012 | Lifestyle

Startul maratonului caritabil "1000Balkan Charity Challenge”, care se va desfasura pana pe data de 19 noiembrie 2012, a fost dat sambata, 10 noiembrie, din fata sediului central al UniCredit Tiriac Bank.

 Maratonul "1000 Balkan Charity Challenge” urmareste sa stranga fonduri pentru 10 proiecte umanitare, cum ar fi, spre exemplu, ingrijirea copiilor care sufera de boli incurabile, aflati in asistenta HOSPICE. Traseul presupune traversarea de doua ori a Dunarii si a muntilor Balcani, trecand prin locuri cu peisaje spectaculoase, de la 0 pana la 2.000 de metri altitudine. Astfel, prima parte a maratonului, de la Bucuresti la Sofia, va fi parcursa pe bicicleta, in trei zile, cate 150 de km in fiecare zi. La intoarcere, participantii vor parcurge traseul in alergare, timp de 7 zile, respectiv cate 65 de km pe zi.  

 La acest maraton inedit s-au inscris deja la start 64 de persoane din companii precum UniCredit Tiriac Bank, Rompetrol, UniCredit Leasing, etc. dar si din clubul sportiv Ro Club Maraton. Odata intrati in cursa, participantii vor sustine HOSPICE si celelalte proiecte umanitare incercand sa-si convinga cunoscutii sa doneze pentru aceaste cauze, pe parcursul celor 10 zile cat va dura maratonul.  

 Maratonul "1000 Balkan Charity Challenge” este o premiera atat pentru Romania, cat si pentru Bulgaria, iar initiatorul sau este Stanislav Georgiev, CFO si Vicepresedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank. Acesta spune despre ideea competitiei ca "este cu adevarat una speciaal si sunt mandru sa fiu implicat in organizare, atat ca reprezentant al UniCredit Tiriac Bank, cat si ca individ preocupat de caritate si implicare civica. "

 Alexey Golovin, Directorul de Comunicare a Grupului Rompetrol este surprins de numarul mare de colegi dornici sa participe: "Ne-am alaturat Hospice si UniCredit, doi parteneri de durata ai Grupului Rompetrol, in acest eveniment cu scopul de a promova spiritul caritabil si pentru a strange fonduri pentru o cauza nobila. Efervescenta creata in companie, faptul ca 40 de colegi vor participa la o cursa de 1000 de km de ciclism si alergat,  in Romania si Bulgaria, ne bucura si reconfirma faptul ca valorile companiei sunt insusite si promovate de angajatii sai. " 

 Detalii despre organizarea maratonului, despre cele 10 cauze umanitare pentru care se strang fonduri, despre inscrieri sau despre alte modalitati de implicare pot fi gasite pe site-ul http://1000balkan.com. Tot acolo, pe parcursul maratonului vor fi publicate fotografii si noutati despre desfsurare, iar publicul va putea sa fac donatii.