Seful BCE: Nu mai ajutam Grecia, e randul guvernelor nationale

Data publicarii: 12-11-2012 | International

Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a respins apelurile prin care institutiei i se cere sa ajute Grecia sa isi reduca datoria covarsitoare, mutand asupra guvernelor din zona euro responsabilitatea de a gasi banii de care are nevoie Atena.

Atitudinea lui Draghi poate complica eforturile depuse in scopul strangerii sumei de 30 de miliarde de euro, de care guvernul de la Atena are nevoie pentru a-si acoperi nevoile de finantare in cazul in care Europa si Fondul Monetar International decid sa acorde statului elen mai mult timp pentru a atinge tintele fiscale.

"BCE a terminat", a spus Draghi cu ocazia conferintei lunare a Board-ului BCE, referindu-se la sprijinul acordat Greciei, scrie The Wall Street Journal.

Banca Centrala detine obligatiuni grecesti in valoare de 40 de miliarde de euro, achizitionate in 2010. Anumite guverne fac presiuni asupra institutiei pentru ca aceasta sa redirectioneze profitul obtinut de pe urma obligatiunilor direct catre Atena, asigurand astfel o reducere a datoriei Greciei cu 8 miliarde de euro.

Integral in Ziare.com