UNDE se duc fondurile din privatizare? Raspunsul este aici

Data publicarii: 12-11-2012 | Economie

Veniturile obtinute din urmatoarele privatizari vor fi investite in companii de stat strategice din domeniul energetic si de transport, unde Romania are resurse neexploatate, a declarat vineri, ministrul Finantelor Publice, Florin Georgescu, la Bucharest Forum, organizat de Institutul Aspen Romania.

Georgescu a afirmat ca privatizarea, "bine gandita si bine pusa in practica", va fi una dintre prioritatile Guvernului, concomitent cu restructurarea companiilor de stat si eficientizarea acestora.

Ministrul Finantelor a aratat ca spre deosebire de fluxurile intrate in Romania inainte de criza, care au dus uneori la dezechilibre si o indatorare excesiva a populatiei, fondurile din privatizare vor fi directionarte catre obiective cu valoarea adaugata.

"Vor fi investitii directionate catre agenti economici de mare importanta strategica si economica, din domeniul energetic si transporturi, unde avem resurse neexploatate", a spus Gerogescu. Potrivit ministrului Finantelor, restructurarea sectorului de stat va trebui acompaniata de eficientizarea sectorului privat si intarirea disciplinei financiare.

Integral in Wall Street