Bancnotele euro se schimba din 2013. Afla care vor fi modificarile

Data publicarii: 12-11-2012 | Finante-Banci

Banca Centrala Europeana si bancile centrale din eurosistem vor introduce, incepand cu luna mai a anului viitor, o noua serie de bancnote euro, denumita "Europa". Afla care vor fi modificarile aduse bancnotelor euro. Noua bancnota euro va reda in filigran si in holograma un portret al Europei, personaj din mitologia greaca care a dat numele continentului. Primele bancnote modificate vor fi cele de 5 euro si vor aparea pe piata incepand cu mai 2013. 

Bancnota de 5 euro din seria "Europa" va fi dezvaluita integral la data de 10 ianuarie 2013, iar institutiile de credit vor incepe sa puna in circulatie noile bancnote la ghisee sau la bancomate in luna mai 2013.

"Seria <> a beneficiat de progresele inregistrate de tehnologia de producere a bancnotelor de la introducerea primei serii cu peste zece ani in urma. Elementele de siguranta ale acesteia au fost optimizate, contribuind astfel la sporirea sigurantei bancnotelor. Trei noi elemente de siguranta - filigranul-portret, holograma-portret si numarul verde-smarald - au fost dezvaluite publicului", se arata intr-un comunicat al Bancii Centrale Europene. 

Bancnotele din prima serie vor circula in paralel cu cele noi, insa vor fi retrase treptat si, in cele din urma, vor inceta sa mai reprezinte un mijloc legal de plata la o data care va fi anuntata cu mult timp in avans. 

Integral in Adevarul

Sursa foto: Gandul.info