Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a incheiat un parteneriat cu Banca Mondiala

Data publicarii: 13-11-2012 | Finante-Banci

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a incheiat un parteneriat cu Banca Mondiala pentru patru proiecte, in valoare de 17,842 milioane lei.

'Intalnirea de astazi (luni n.r) a insemnat demararea a patru proiecte importante pentru Romania. Aceste proiecte sunt sustinute tehnic de catre Banca Mondiala si finantate din fonduri europene prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative. Unul dintre proiecte vizeaza strategii pentru valorificarea potentialului agroalimentar al Romaniei, cu o finantare de peste cinci milioane lei. Cel de-al doilea, 'Planificare strategica pentru administratia agricola', are o valoare de peste 4,8 milioane lei, al treilea - 'Implementarea sistemului managerial intern la nivelul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si al structurilor subordonate' o valoare de peste 3,7 milioane lei, iar cel de-al patrulea proiect este 'Crearea si implementarea unui sistem informatic de Management Financiar Integrat (SIMFI) la nivelul MADR', cu o valoare de peste 4,1 milioane lei', a declarat ministrul de resort, Daniel Constantin. 

Potrivit acestuia, proiectele nu reprezinta un nou imprumut de la Banca Mondiala. 

'Banca Mondiala reprezinta partenerul care sustine din punct de vedere tehnic aceste proiecte. Durata de implementare a proiectelor este de 24 de luni, incepand din acest moment', a mai spus Constantin. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: