Clientii cu istoric bun au avantaje la noile credite de consum

Data publicarii: 14-11-2012 | Finante-Banci

Chiar si in conditiile economice difi cile din ultimii ani, numarul celor care si-au platit ratele bancare la timp este semnifi cativ. Acestia beneficiaza de conditii mai bune de la banci pentru credite noi si refinantari.

Circa 5 milioane de romani au un istoric de plata bun in relatiile cu bancile, potrivit unui studiu realizat de Bancpost pe baza datelor de la Biroul de Credit. Bancile tin cont de acest aspect si ofera conditii privilegiate clientilor bunplatnici, atunci cand acestia aplica pentru un nou credit. Astfel, dosarul de creditare trece mai usor de aprobari, analiza este mai rapida.

Avantajele oferite clientilor bunplatnici merg insa mult mai departe decat aprobarea rapida. Recent, una din bancile locale clasate in topul primilor zece creditori din punct de vedere al marimii, Bancpost, a scos pe piata un nou produs, prin care comportamentul bun de plata aduce clientilor si costuri mai convenabile. Este vorba despre creditul "Nume Prenume”, prin care clientii cu un istoric bun de plata beneficiaza de cele mai bune rate ale dobanzii oferite de banca atat la imprumuturile noi, cat si la refinantarea celor existente.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: