BNR: Fondurile UE pentru privat ar trebui derulate prin intermediul bancilor

Data publicarii: 14-11-2012 | Finante-Banci

Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Bogdan Olteanu, a declarat, marti, ca fondurile europene pentru sectorul privat ar trebui derulate prin intermediul bancilor.

"Bancherii o stiu bine, bancile isi regandesc strategiile de finantare in contextul reducerii semnificative a fluxurilor de capital, al unei dezintermedieri ordonate pe care o vedem, al unui nivel inca scazut de economisire", a spus Bogdan Olteanu, in cadrul unei conferinte.

Pentru a asigura in aceste conditii accesul la resurse pe termen mediu si lung, dar si pentru a fluidiza un mecanism de finantare nerambursabila care pana in acest moment a esuat, exista formule disponibile, una dintre ele pe care o spun, si inteleg foarte bine ce spun: trebuie sa ne gindim daca in pregatirea exercitiului financiar european 2014 - 2020 nu ar fi oportuna derularea unora dintre fondurile eurpopene, a celor destinate sectorului privat, prin intermediul bancilor mai curand decit prin intermediul administratiei publice", a completat oficialul BNR.

El a spus ca aceasta solutie poate duce la incurajarea activitatii de creditare si va creste interesul public pentru absorbtia fondurilor europene.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: