Daniel Chitoiu: Pana joi platim salariile angajatilor Oltchim pentru luna septembrie

Data publicarii: 14-11-2012 | Actualitate

Plata salariilor angajatilor Oltchim pentru luna septembrie 2012 va fi efectuata pana joi, a declarat ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, la inceputul sedintei de Guvern de miercuri.

'Pana maine (n.r. joi) platim salariile restante pe septembrie. De azi (n.r. miercuri), inclusiv maine si luni, se mai repornesc inca trei sectii, urmeaza sa implicam astfel 1.200 de salariati. In urma negocierilor cu FMI, vreau sa multumesc cu aceasta ocazie bancilor creditoare, putem sa asiguram finantarea repornirii activitatii la Oltchim', a afirmat Daniel Chitoiu. 

Oficialul a adaugat ca platile restante pentru luna octombrie vor fi efectuate la finalul lunii noiembrie - inceputul lunii decembrie, din primul ciclu de productie al combinatului. 

'Avem in vedere ca pana a mijlocul lunii decembrie sa ajungem la 65% din totalul capacitatii de productie la Oltchim, urmand ca la finalul lunii noiembrie, inceputul lunii decembrie, sa asiguram si plata restantelor pentru octombrie, banii rezultand din primul ciclu de productie de la Oltchim', a spus Daniel Chitoiu. 

Premierul Victor Ponta a adaugat ca asteapta rezultatele institutiilor abilitate in privinta sesizarilor privind fraudele descoperite la Oltchim in trecut. 

'Astept rezultatul de la institutiile statului, care au fost sesizate de fraudele de la Oltchim, sa isi faca datoria', a precizat Victor Ponta.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: