Romanii nu vor asigurare CASCO

Data publicarii: 14-11-2012 | Finante-Banci

In cele mai multe tari din Europa Centrala si de Est, asigurarea CASCO nu este o optiune majoritara. Astfel, in Romania si in Croatia doar 20% din conducatorii auto detin si o asigurare CASCO pe langa polita RCA.

 Masinile cel mai des asigurate in tarile din Europa Centrala si de Est sunt marci din Grupul Volkswagen si au culoarea gri metalizat, arata un studiu realizat de compania de asigurari Generali PPF Holding. Studiul a fost realizat in 9 tari din ECE dintre cele 14 in care Generali are reprezentante.  Volkswagen este cea mai asigurata masina in Romania, Croatia si Polonia, in timp ce conducatorii auto sarbi raman fideli marcii nationale traditionale, Zastava. La fel se intampla si in cazul cehilor si slovacilor - in aceste tari sunt asigurate cele mai multe masini ale producatorului ceh Skoda. Opel este pe primul loc in Bulgaria si Ungaria.

Masini batrane

Vechimea medie a masinilor asigurate RCA de catre companiile de asigurari din cadrul Generali PPF Holding se situeaza intre 8 si 16 ani. In majoritatea cazurilor, vechimea masinilor asigurate in Slovenia este de pana la opt ani, in timp ce bulgarii asigura masini cu o vechime medie de 16 ani. De regula, vechimea masinilor cu asigurare RCA este de aproximativ 11 ani (Republica Ceha, Croatia, Serbia si Slovenia), in timp ce masinile cu asigurare CASCO au aproximativ trei ani vechime. In schimb, in Polonia si in Slovacia cele mai multe asigurari CASCO se incheie pentru masini noi.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: