Cea mai profitabila dobanda pentru economiile tale

Data publicarii: 14-11-2012 | Finante-Banci

Romanii si-au schimbat radical comportamentul din cauza incertitudinii determinate de criza. Au redus consumul si au inceput sa puna bani deoparte. Pentru un castig rezonabil, dar si pentru o frecventa satisfacatoare a incasarii acestuia, depozitele cu o maturitate de 3 luni, constituite la ghiseul unitatilor bancare, pot fi o solutie de luat in calcul pentru traversarea acestei perioade dificile.

6,75% este cea mai mare dobanda (pe an) care se poate obtine in acest moment pe piata romaneasca pentru depozitele pe termen de 3 luni, fiind aferenta Depozitului la Termen de la ATE Bank Romania. Suma minima necesara este de 100 de lei, iar costurile presupun un comision pentru eliberare de numerar inainte/dupa scadenta de 0,5% (minimum 2 lei). Daca depozitul este lichidat inainte de termenul de maturitate nu se primeste niciun fel de dobanda.

6,5% dobanda se obtine de la Bank of Cyprus - Depozit cu plata dobanzii la maturitate si de la Piraeus Bank - Depozit Star. Ambele banci solicita o suma minima de 500 de lei si un comision de eliberare numerar inainte/dupa scadenta de 0,5% (minim 6 lei la Bank of Cyprus si minim 4 lei la Piraeus Bank). Ambele institutii financiare ofera o dobanda standard de cont curent daca depozitul se lichideaza inainte de maturitate.  In plus , la Piraeus Bank, pentru retragerile neprogramate mai mari de 15.000 de lei, se aplica un comision de 1%.

6,35% este rata de dobanda acordata de Banca Romaneasca la Depozitul la termen cu dobanda fixa. Suma minima este 500 lei, iar comisionul de eliberare numerar inainte/dupa scadenta este 0,50% (minim 2 lei).

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: