Erste planuieste sa plaseze banii fondurilor de risc si in Romania

Data publicarii: 20-10-2006
 Erste Bank planuieste sa plaseze banii fondurilor de risc si in Romania Erste Bank a lansat fondul de risc Maximum Emerging Markets Alpha Fund, care nu va face plasamente in piata financiara romaneasca deocamdata, insa exista planuri de viitor in acest sens, a declarat seful diviziei de investitii alternative a Erste Bank, Christoph Kampitsch. "Nu vom avea nicio expunere directa in Romania pentru acest moment, insa planuim sa avem in viitor", a spus Kampitsch.

Fondul Maximum Emerging Markets Alpha Fund (MAX EMA) va avea structura unui fond offshore ce va gestiona fonduri de risc. Acesta va investii in toate instrumentele financiare disponibile, a mai spus Kampitsch. Erste a "insamantat" fondul cu 30 milioane dolari si se asteapta la o rentabilitate neta de 12%-15%, a mai declarat oficialul Erste. Fondul va avea o maturitate de 3 ani si a fost lansat la 1 octombrie.

Banca are in acest moment peste 15 milioane de clienti, din care peste 12 milioane in tari din Europa Centrala si de Est. Banca a avut un profit net de 448 milioane euro pe primul semestru din 2006 si avea active de peste 160 miliarde euro la 30 iunie, din care 48,7 miliarde euro in estul si centrul Europei, arata raportul financiar semestrial al Erste Bank.

Sursa: NewsIn