Eximbank pune la bataie 16,6 milioane lei pentru Finansbank

Data publicarii: 20-10-2006
>Eximbank a semnat un acord cu Finansbank pentru deschiderea unei facilitati de finantare de 16,6 milioane leiEximbank a semnat un acord cu Finansbank pentru deschiderea unei facilitati de finantare de 16,6 milioane lei (4,7 milioane euro) pe o perioada de un an, destinata creditarii firmelor mici si mijlocii, a informat Eximbank. Totodata, Banca de Export Import a Romaniei, Eximbank a semnat si un acord general de parteneriat cu Finansbank, mai spune comunicatul bancii.

Facilitatea de finantare este "destinata sustinerii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) - clienti ai Finansbank", se precizeaza in comunicat.

Acordul de parteneriat isi propune sa dezvolte cooperarea generala intre cele doua banci, pentru ca oferta lor de produse bancare este complementara. Produsele oferite de Eximbank ce vin in completarea ofertei Finansbank.sunt: garantii si asigurari in numele si contul statului si compensarea partiala a dobanzii, potrivit reprezentantilor Eximbank.

"Acordurile de cooperare pe care l-am semnat astazi mai adauga o veriga in lantul strategic pe care Eximbank a inceput sa il construiasca odata cu largirea gamei sale de activitati la finele anului 2005", a declarat presedintele Eximbank, Carmen Radu.

"Consider ca anul 2005, cand s-a regandit misiunea si strategia Eximbank, a fost benefic pentru evolutia institutiei noastre, in sensul largirii colaborarii cu bancile comerciale in acordarea produselor si serviciilor bancare de pe pozitia de partener si nu de concurent", a adaugat Radu.

"Resursele atrase prin semnarea acestei conventii vor fi alocate bazei noastre de clienti, prezente si viitoare, cu scopul de a sustine eforturile acestora atat acum, in pragul integrarii in Uniunea Europeana, cat si pe parcursul acesteia. Consideram acest acord ca un prim pas al unei colaborari de durata cu Eximbank in anii ce vor urma", a afirmat presedintele Finansbank Romania, Tamer Ozatakul.

Acordul general se adauga celor semnate deja cu alte banci, prin care Banca de Export Import a Romaniei va oferi garantii si asigurari in numele statului sau in nume propriu pentru clienti ai bancilor comerciale. Recent, Eximbank a semnat o conventie de colaborare si cu Banca Comerciala Romana (BCR).

"Avem astfel de conventii de colaborare semnate cu cinci banci pana in prezent, respectiv cu BRD - SocGen, Carpatica, Romexterra, Bancpost si BCR. Urmeaza sa mai semnam inca sapte conventii, iar printre bancile cu care vom semna se numara Finansbank, Raiffeisen si Banca Transilvania", declarase, cu acea ocazie, vicepresedintele Eximbank, Iulian Velicu.

Sursa: NewsIn