Cati bani au dat romanii pe smarthone-uri in ultimele trei luni

Data publicarii: 16-11-2012 | IT&C

Vanzarile de bunuri de folosinta indelungata s-au redus in trimestrul al treilea cu 1,3% la 337 milioane de euro, electrocasnicele mari si mici inregistrand printre cele mai mari scaderi, de 9,9% si respectiv 7%, in timp ce piata de telefoane mobile si smartphone-uri a avansat cu 12,3%,potrivit GfK.

Rezultatele pietelor monitorizate de GfK prin indicele TEMAX Romania au fost mixte, astfel ca in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut vanzarile au fost mai bune pentru sectoarele telecom, imprimante si multifunctionale si electronice, in timp ce piata de IT a fost relativ stabila, iar sectorul foto a inregistrat o scadere rapida fata de ratele de crestere din prima parte a anului.

In trimestrul al treilea, vanzarile de telefoane mobile si smartphone-uri au totalizat 53 milioane de euro, respectiv peste 15% din totalul pietei de bunuri de folosinta indelungata.

"Datorita portofoliului variat de produse, segmentul de telefoane smartphone a reusit sa determine o crestere a valorii pietei de telecom. Desi piata este dominata de telefoanele ce incorporeaza sistemul de operare Android, s-a constat o crestere si pentru cele cu Windows Phone. Telefoanele de tipul mobilephones raman dominante in ceea ce priveste volumul pe piata totala de telecom si in trimestrul al treilea al anului 2012", se mentioneaza intr-un comunicat al GfK.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: