Francezii vorbesc despre iesirea Carrefour din Romania

Data publicarii: 16-11-2012 | Afaceri

Jurnalistii de la LSA, reputata revista specializata in retail din Franta, aduc din nou in discutie posibilitatea ca grupul francez Carrefour, numarul doi pe piata de retail la nivel mondial, sa iasa din Romania.  

Intr-un articol referitor la explicatiile iesirii gigantului francez Carrefour de pe mai multe piete, revista franceza LSA, publicatie specializata in retail, enunta din nou posibilitatea iesirii Carrefour de pe piata romaneasca.

 "Nu este sigur ca grupul Carrefour va ramane pe toate pietele pe care mai este prezent. Ba chiar unele exituri sunt previzibile: Indonezia, Turcia, de ce nu si Romania... Carrefour are nevoie disperata de bani” scriu jurnalistii francezi.

Grecia, Singapore, Columbia, Malaezia. Acestea sunt pietele pe care le-a parasit Carrefour in doar patru luni. Motivul: banii, de care grupul francez are atata nevoie pentru redresarea mult asteptata. Doar din vanzarea operatiunilor din Columbia si Malaezia, George Plassat, boss-ul Carrefour, a obtinut doua miliarde si, respectiv, 250 de milioane de euro.

De ce ar parasi Carrefour si alte piete, inclusiv cea romaneasca? Cashul obtinut in urma tranzactiilor ar mai reduce din datoriile companiei si ar permite upgrade-ul hipermarketurilor din pietele principale ale Carrefour: Franta si Europa Occidentala.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: