Oberthur a inaugurat centrul de personalizare din Romania

Data publicarii: 20-10-2006
Oberthur a inaugurat centrul de personalizare din RomaniaOberthur Card Systems, unul dintre liderii mondiali in domeniul furnizarii de solutii care au la baza cardul, si-a anuntat deschiderea oficiala a centrului de personalizare de la Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Oficialii companiei au precizat ca este vorba de primul centru din Romania care este certificat de American Express, MasterCard si Visa pentru personalizarea cardurilor cu cip.

Solutia de a deschide un centru propriu de la zero a fost preferata celei de a cumpara o companie care se ocupa deja de personalizare sau de a achizitiona un centru de procesare, fiind considerata mai avantajoasa.

Pentru Romania, primul card era produs in luna august a.c. iar primele livrari au inceput in luna octombrie a.c. Cel mai important client al companiei este Grupul EFG Retail Services din care face parte si Bancpost. Acordul de parteneriat acopera o gama completa de servicii: productie, personalizare si livrare catre utilizatorul final.

Atrasi de potentialul pietei romanesti, reprezentantii companiei sunt gata sa extinda aceste parteneriate si sa asiste din Romania bancile autohtone in proiectele lor de dezvoltare: de la migrarea EMV, personalizarea unor programe de multiaplicatii pe cardurile cu cip, lansarea de carduri prepaid si pana la propunerea unui design revolutionar pentru carduri.

Prin cele 11 birouri de personalizare, Oberthur Card Systems personalizeaza si livreaza anual peste 500 milioane de carduri catre clientii sai situati pe cinci continente. Compania a avut vanzari de peste 600 milioane USD in 2005 si este cel mai important furnizor la nivel mondial de carduri cu microprocesor iar pentru Visa si MasterCard este principalul ofertant de carduri de plata fara contact. De asemenea, Oberthur detine pozitia de lider si pe piata de Pay TV.

Redactia BankNews.ro