Afla cat costa o actiune Facebook pe Bursa de la Bucuresti

Data publicarii: 19-11-2012 | Bursa

In curand vei putea achizitiona actiuni Facebook pe Bursa de Valori Bucuresti, prin sistemul alternativ de tranzactionare, si vei deveni astfel actionar la cea mai mare retea de socializare din lume. Cei mai multi investitori au sustinut, dupa listarea din luna mai pe bursa americana, cand pretul de plecare a fost de 38 de dolari (130 de lei), ca titlurile Facebook au fost supraevaluate si, de aici, a urmat declinul. Tu cat esti dispus sa platesti pentru o actiune Facebook?

Depozitarul Central a inregistrat actiunile companiei americane Facebook (FB) in sistemul de compansare si decontare. Acesta este unul dintre primii pasi facuti de casa de brokeraj Tradeville pentru ca actiunile cele mai mari retele de socializare sa poata fi tranzactionate pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti.

Facebook s-a listat in luna mai pe bursa americana NASDAQ, deruland una dintre cele mai mari oferte publice initiale de actiuni din sectorul tehnologic. De atunci, actiunile Facebook au scazut puternic pana la un pret de 22,17 dolari/titlu, cu peste 40% sub pretul la care s-a listat, de 38 de dolari. Declinul inregistrat de cotatiile Facebook pe bursa americana ar putea face insa mai atractive actiunile pe piata locala, avand in vedere ca o actiune FB costa echivalentul a 79 de lei. De regula, actiunile cu cotatii ridicate ii tin departe pe unii investitori. In plus, romanii ar putea cumpara actiuni Facebook asteptandu-se ca dupa declinul inregistrat in ultimele luni sa urmeze o perioada de crestere.

Integral in Adevarul