ProfitInfo.ro: Creste piata muncii si domeniul financiar vine puternic din urma

Data publicarii: 20-11-2012 | HR/Cariere

Cele mai multe anunturi de angajare continua sa fie cele din IT/telecom, inginerie si vanzari, la care, in mod total neasteptat, se adauga si finantele, se arata intr-o analiza ProfitInfo.ro realizata pe baza raspunsurilor Andreei Mihailescu, asistent relatii publice si comunicare, in cadrul unuia din cele mai mari portaluri de anunturi de job-uri din Romania: Bestjobs.ro

Dezvoltarea domeniului IT/Telecom si inginerie nu este o surpriza pentru nimeni, in special datorita faptului ca, in Romania, multe intreprinderi activeaza in regim de outsourcing sau subcontractare pentru firme din afara. In plus, cele mai mari progrese au fost si cel mai probabil vor fi si in perioada urmatoare in acest domeniu. 

De asemenea, in perioadele de criza, departamentele de vanzari reprezinta baza afacerilor. Cererea mare de personal in acest domeniu se explica prin cresterea concurentei intre firmele din Romania si nevoia de a sustine companiile prin veniturile inregistrate. Iar atunci cand clientii nu vin spre tine, pasul firesc este sa mergi tu catre ei. 

Daca primele trei domenii au justificari clare in perioadele de criza, domeniul finaciar care vine puternic din urma reprezinta o surpriza. Desi, conform ultimelor rapoarte periodice publicate de Banca Nationala a Romaniei, activitatea de creditare este in declin iar ultimele evolutii ale leului fata de moneda euro au redus si mai mult apetitul romanilor de a se imprumuta. O crestere a numarului locurilor de munca in domeniul financiar si, implicit, a pietei muncii indica posibilitatea ca mare parte din contractia sectorului financiar sa se fi terminat.

In plus, angajatorii chestionati de BestJobs sustin ca vor continua procesul de recrutare si in perioada urmatoare, principalele domenii fiind finante, telecom si IT. Acest lucru este promitator si arata ca angajatorii din Romania incep incet sa fie mai increzatori in viitor si automat vor apasa, macar putin,  pedala acceleratiei.

Finantele in top, semne imbucuratoare pentru piata financiara

Pentru noi, surpriza a fost dinamica pietei financiare, unde se inregistreaza cresteri ale ofertelor pentru locuri de munca. In Romania, conform ultimelor rapoarte periodice publicate de Banca Nationala a Romaniei, activitatea de creditare este in declin, atat pe partea de cerere cat si pe partea de oferta. In plus, ultimele evolutii ale leului fata de moneda euro au redus si mai mult apetitul romanilor de a se imprumuta. Este o posibilitate insa ca mare parte din contractia sectorului financiar sa se fi terminat. O relansare a creditarii ar avea efecte pozitive pentru intreaga economie romaneasca, iar faptul ca sistemul financiar pare sa se inceapa sa se extinda poate reprezenta un prim indiciu pozitiv referitor la evolutia din piata financiara.

Citeste analiza completa pe ProfitInfo.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: