Enel lanseaza proiectul Mega Copacul

Data publicarii: 20-11-2012 | Mediu

Enel Romania initiaza proiectul "Mega Copacul” prin care compania se angajeaza, in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde, sa planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumata.

Lansat in cursul acestui an de Enel Energie si Enel Energie Muntenia, produsul Energie Verde ofera companiilor din Romania oportunitatea de a achizitiona electricitate provenita exclusiv din surse regenerabile si de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat independent confera clientilor care opteaza pentru Energie Verde garantia ca au acces la energie produsa din surse regenerabile. Pachetul Energie Verde poate fi achizitionat de orice companie care a optat pentru piata libera de energie electrica. Mega Image a fost primul client din domeniul retail-ului alimentar care a ales sa consume Energie Verde, inca de la inceputul lui 2012.

Sambata, 24 noiembrie 2012, angajatii Enel si voluntarii Asociatiei MaiMultVerde vor da startul primei etape a proiectului "Mega Copacul”. Voluntarii vor planta primii 700 de puieti de stejar si cer in Parcul Natural Comana (jud. Giurgiu) cu sprijinul Ocolului Silvic Comana si al Directiei Silvice Giurgiu, din cadrul Romsilva.

Parcul Natural Comana este o arie protejata de interes national situata in judetul Giurgiu, aproape de Bucuresti, si foarte frecventata de turisti. Cu o suprafata de 24.963 ha, parcul reprezinta o zona speciala de conservare cu regim de protectie pentru specii de flora si fauna, fiind declarat Sit Ramsar. 

Ulterior, incepand cu primavara 2013, proiectul ”Mega Copacul” va continua prin realizarea unor lucrari de intretinere a suprafetei plantate in 2012, dar si cu plantarea altor puieti aferenti consumului inregistrat de Enel pentru produsul Energie Verde.


Tag-uri:
Ultimele stiri pe BankNews.ro: