Basescu: Interesul Romaniei este sa negocieze bugetul UE 2014-2020

Data publicarii: 20-11-2012 | Finante-Banci

Interesul Romaniei este sa negocieze cadrul financiar multianual al UE 2014-2020, iar daca plecam cu ideea de veto si il si anuntam suntem in afara negocierilor, a afirmat, marti, presedintele Traian Basescu.

"Daca plecam cu ideea de veto suntem in afara negocierilor, nu ne mai cauta nimeni si vor vedea la urma daca ne asumam veto-ul sau nu, pentru ca nu numai noi avem nevoie de aliati si altii au nevoie de noi in sustinerea punctelor de vedere, fie ca vorbim de Politica Agricola Comuna, fie ca vorbim de politica de coeziune a UE, fie ca vorbim de TVA eligibil sau nu, fie ca vorbim de cofinantare 85% sau 75%, fie ca vorbim de orice. Nu numai noi avem nevoie de aliati si altii au nevoie de aliati, iar Romania (...) are capacitate de negociere ca a saptea tara ca marime. Personal, sustin ca interesul Romaniei este sa negocieze si nu sa plece de la Bucuresti cu ideea unui veto", a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni. 

El a adresat o rugaminte Parlamentului si premierului sa aiba in atentie faptul ca exista un proces de negociere premergator reuniunii de la Bruxelles si ca "semnalele divergente pot crea confuzie, care va fi in defavoarea tarii". 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: