Bancile cu cele mai profitabile depozite in lei si euro

Data publicarii: 22-11-2012 | Finante-Banci

Deponentii pot alege asadar o institutie cu dobanda mare la depozit si cat mai putine comisioane. De exemplu, multe banci nu impun comision de desfiintare al depozitului daca banii sunt retrasi in ziua scadentei.

Protectie pentru economii

Astfel, OTP Bank are dobanzi de 6% si 7,1% pentru maturitati de 12 luni si, respectiv 111 zile. Banca nu percepe comision de retragere numerar, daca depozitul este desfiintat in ziua scadentei ceea ce inseamna ca, dupa ce se scade erodarea din inflatie, deponentului ii ramane un castig de 1-2 procente tinand cont ca banca nu percepe niciun cost nici pentru deschiderea depozitului.

Alte banci care ofera dobanzi mari si nu percep clientilor comision la desfiintarea depozitului sunt Piraeus Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania (daca banii sunt retrasi de pe card) sau Alpha Bank. Rezulta astfel un castig de circa 1% pentru client, dupa ce se scade erodarea din inflatie.

Alpha Bank ofera chiar o facilitate suplimentara: achita, in locul deponentului, impozitul de 16%, la produsul Tax Protect. Fara impozitul de 16%, dobanda bancii variaza, in functie de maturitatea economiilor, de la 5,65% pe an pentru patru saptamani, si 5,9% pe an, pentru 16 saptamani. Banca nu percepe nici comision pentru retragerea banilor la scadenta. Asadar, la desfiintarea depozitului, scazand costul din inflatie, deponentul ramane cu un castig de aproape 1%, dupa un an.

Cititi pe larg in EVZ.ro