FT: Wolfgang Schauble cel mai bun ministru de finante din UE

Data publicarii: 23-11-2012 | International

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a fost desemnat, pentru al doilea an la rand, cel mai bun ministru de finante din Uniunea Europeana de catre prestigioasa publicatie Financial Times.

Potrivit clasamentului anual realizat de FT, Wolfgang Schauble ocupa prima pozitie, urmat de Anders Borg din Suedia si Jacek Rostowski din Polonia. 

'Mai mult decat oricare alt ministru de finante, Wolfgang Schauble a reusit sa-si articuleze viziunea sa referitoare la o Europa mai integrata', a declarat pentru FT Erik Nielsen, economist sef la banca italiana UniCredit si membru al juriului de experti care a alcatuit clasamentul. 

La coada clasamentului se afla ministrul ungar de finante, Gyorgy Matolcsy, locul 18 in acest an cu o pozitie mai jos comparativ cu editia din 2011, si ministrul spaniol de finante, Luis de Guindos of Spain. 

'Mai mult decat omologii sai, economistul de 57 de ani si fost director de tara la banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare , se chinuie sa reconcilieze modul in care prezinta economia Ungariei cu modul in care o percep cei din afara', sustine FT referitor al Gyorgy Matolcsy, cel care recent i-a criticat pe bancheri si managerii de fonduri drept 'piratii lumii financiare'. 

Clasamentul ministrilor de finante din Europa a fost realizat pe baza a trei indicatori: abilitate politica, performanta economica si credibilitate pe piata. Verdictele au fost date de sapte experti: Jacques Delpla, profesor la Toulouse School of Economics; Erik Nielsen, economist sef la Unicredit; Sony Kapoor, director la firma de consultanta Re-Define; Peter Vanden Houte, economist la ING; Michael Heise, economist sef la Allianz; Robert Bergqvist, economist sef la banca SEB si Gilles Moec, economist la Deutsche Bank. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: