Rovinieta prin SMS si internet, de saptamana viitoare

Data publicarii: 23-11-2012 | Auto

Plata rovinietei se va putea face suplimentar si prin SMS sau pe un portal dedicat de internet. Se asteapta ca posibilitatea sa devina efectiva sap-tamana viitoare, dupa intrarea in vigoare a unui ordin al ministrului Transporturilor in acest sens.

 Potrivit unei propuneri de act legislativ aparuta pe site-ul de internet al ministerului si care modifica  un ordin al ministrului Transporturilor din 2010,  tariful de utilizare a drumurilor va putea fi achitat si prin plati facute pe un portal web dedicat si securizat sau prin serviciul de mesaje scurte - SMS, cu drept de acces la actualul sistem informatic de monitorizare si emitere a rovinietei.

Intrarea in functiune a sistemului este asteptata pentru saptamana viitoare. "Posibilitatea achizitionarii rovinietei prin SMS sau pe portal web va aparea de saptamana viitoare, dupa ce ordinul va fi semnat de ministru. Tehnic nu mai sunt impedimente, din acest punct de vedere sistemul e pregatit", au declarat pentru Romania Libera oficiali ai Ministerului Transporturilor

Cum se va face plata prin SMS?

Potrivit prevederilor, la achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS solicitantul va transmite la un numar de telefon alocat, prin mesaj text, numarul de inmatriculare al vehiculului si tipul acestuia. El va primi apoi un mesaj text, prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate, va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea unui mesaj text, va primi un mesaj text de confirmare a emiterii rovinietei, ce va contine: seria rovinietei si seria unica a tranzactiei,  numarul de inmatriculare al vehiculului, numarul de identificare al vehiculului, tipul vehiculului, anul, luna, ziua si ora de la care este valabila rovinieta si anul, luna, ziua expirarii valabilitatii rovinietei.

Achitarea rovinietei prin intermediul portalului securizat web se va putea realiza prin transfer bancar cu ordin de plata sau numerar la banca, precum si prin intermediul serviciilor de plata electronica, puse la dispozitie de compania de drumuri.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: