Bursa romaneasca ramane fara bani

Data publicarii: 23-11-2012 | Bursa

Criza de dezvoltare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) ameninta sa compromita insasi compania care o administreaza, nu numai ideea de finantare prin bursa in Romania. BVB da profit din ceea ce a economisit in depozitele bancare. Marii brokeri pleaca de pe piata si marii investitori odata cu ei, din cauza ofertei slabe. Au de suferit putinii romani care se incapataneaza sa mai tranzactioneze la BVB, dar si companiile care nu-si pot face curaj sa se listeze la Bucuresti, ca sa atraga finantare.

Daca isi pastreaza actualul nivel de profitabilitate, compania Bursa de Valori Bucuresti (BVB) S.A. isi va consuma toate rezervele de bani in 7,74 ani. BVB a consumat, in primele 9 luni ale acetui an, tot atatia bani din depozitele sale bancare, cat profit net a inregistrat contabil. Lichiditatile au scazut cu 9,54 milioane de lei, in primele 9 luni ale anului (13% din banii pastrati in banci si in alte plasamente pe termen scurt).

Profitul net inregistrat in aceeasi perioada a fost de 9,44 milioane de lei.

"Indicatorii financiari sunt in scadere. Exista posibilitatea ca BVB sa incheie trimestrul 4 pe pierdere operationala", estimeaza Valentin Ionescu, singurul broker care a fost si director general al BVB.

Blocaj

"Cand guvernul este preocupat doar de pomeni electorale, exibitionism economic si nu are nici o viziune de dezvoltare durabila a economiei de piata, nu doar viitorul Bursei ar trebui sa ne framante", a declarat, pentru ECONOMICA.NET, Nicolae Ghergus, directorul general al firmei de brokeraj Confident Invest si broker fondator al Bursei.

Integral in ECONOMICA.NET

Ultimele stiri pe BankNews.ro: