Patru solutii de investitii pe timp de criza

Data publicarii: 23-11-2012 | Finante-Banci

Plasarea banilor in produse de economisire nu reprezinta singura solutie pe care bancile o ofera romanilor. Pentru cei care au un apetit la risc usor mai ridicat, exista si alternativa investitiilor in titluri de stat, fonduri mutuale (de investitii), asigurari de viata clasice si de tip unit-linked (cu componenta investitionala) sau pensii private.

Titlurile de stat sunt considerate a fi una dintre cele mai putin riscante investitii care se pot realiza de catre investitori, clientii beneficiind de dobanzi fixe. Printre avantajele investitiei in titluri de stat se numara: lipsa taxelor, obtinerea unui randament fix, daca titlul este tinut pana la maturitate, si randamente superioare celor oferite de depozitele bancare.

Pensiile private facultative si asigurarile sunt, in general, investitii pe termen lung . In primul caz, riscul pe care vi-l asumati consta in alegerea fondului care va administreaza pensia privata, dar in privinta plasamentelor nu aveti nici un cuvant de spus. La finalul lunii septembrie, aproximativ 93% din activele fondurilor de pensii facultative erau plasate in tara, in timp ce restul de 7%, in investitii din Uniunea Europeana.

In ceea ce priveste plasamentele in fonduri mutuale, ele sunt atractive si pentru cei ale caror economii nu sunt foarte mari, dar care doresc sa puna deoparte lunar o suma cat de mica, chiar si 50 lei.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: