Mechel va suspenda activitatea la facilitatile din Romania

Data publicarii: 26-11-2012 | Economie

Grupul rus Mechel a anuntat vineri ca va suspenda temporar productia la o serie de facilitati de productie din Romania si Ucraina din cauza conditiilor nefavorabile de pe pietele de materii prime si produse siderurgice, informeaza un comunicat de presa.

Mechel a precizat ca, incepand cu data de 21 si 22 noiembrie, au fost inchise temporar facilitatile de la Mechel Targoviste si Ductil Steel Otelu Rosu. Incepand cu data de 15 decembrie va fi suspendata activitatea si la Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau si Laminorul Braila. 

In Ucraina, Mechel va inchide combinatul siderurgic Donetsk Electrometallurgical pana la data de 1 aprilie 2013. 

'Din cauza conditiile nefavorabile de pe pietele de otel din Europa si a cererii slabe pentru produse finite, productia la facilitatile Mechel din Romania va fi temporar oprita. Decizia a fost luata pentru a reduce costurile si a sincroniza productia cu cererea de pe piata', a precizat grupul rus intr-un comunicat. 

'Vor fi luate toate masurile necesare pentru a mentine capacitatea operationala a facilitatilor. Toti angajatii implicati in aceste lucrari vor primi salariul complet. Pentru a pastra locurile de munca, personalul ramas care nu este implicat in lucrari de intretinere va fi platit sau vor fi trimisi in somaj temporar,', a adaugat compania rusa. 

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. In al doilea trimestru al acestui an Mechel a inregistrat pierderi de 823 milioane de dolari, dupa ce in 2011 a inregistrat un profit net de 192 milioane de dolari. 

In Romania, grupul Mechel este prezent prin sase intreprinderi metalurgice: Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Laminorul Braila. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: