Astra Asigurari va rascumpara actiuni de 1,73 mil. lei

Data publicarii: 26-11-2012 | Finante-Banci

Astra Asigurari, societate controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, va rascumpara actiuni reprezentand aproape 0,3% din capital, valoarea pachetului ridicandu-se la 1,73 milioane de lei, informeaza Mediafax. Pretul de rascumparare a actiunilor, in numar de peste 200.000, va fi de maxim 8 lei, se arata in completarea unui convocator AGA. Titlurile societatii sunt cotate la bursa, ultima tranzactie avand loc pe 2 august, cand au fost transferate 5.000 de actiuni la un pret mediu de 8,5 lei/titlu.

Actionarii vor discuta propunerea intr-o sedinta programata in data de 3 decembrie.

Titlurile rascumparate vor fi alocate salariatilor Astra sau societatilor asociate, se mai spune in convocator. "Durata programului de rascumparare ce urmeaza a fi propus spre aprobare actionarilor este de maximum 18 luni, distribuirea actiunilor catre salariatii Astra urmand a se efectua in termen de maximum 12 luni de la data dobandirii. (...) Valoarea rascumpararilor zilnice nu va depasi 25% din cantitatea medie zilnica de actiuni care sunt tranzactionate pe piata reglementata", se precizeaza in document.

Astra a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social, conform datelor disponibile la Bursa de Valori Bucuresti. The Nova Group Investments Romania si Epsilon Estate Provider sunt controlate indirect de omul de afaceri Dan Adamescu. Actionarii asiguratorului vor discuta in decembrie, in cadrul unei sedinte ordinare, si revocarea lui Ovidiu Iustin Botocan din functia de membru al Consiliului de Supraveghere a Astra si numirea lui Alexander Adamescu in aceasta pozitie. La nivelul anului 2011, Astra a fost liderul pietei asigurarilor dupa nivelul primelor. Dupa rezultatele la noua luni, compania se afla pe pozitia a doua, cu venituri de 788,67 milioane de lei, in urma Omniasig (fosta BCR Asigurari), care a raportat subscrieri din prime de asigurare de 788,72 milioane de lei.

Sursa: Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: