Ce se va intampla cu creditarea persoanelor fizice anul viitor

Data publicarii: 26-11-2012 | Finante-Banci

Creditarea va avea o evolutie modesta in 2013, cu un avans de 2% pe fondul imprumuturilor contractate de companii, a declarat Dan Pascariu, membru in consiliul de supraveghere al UniCredit Tiriac Bank si manager privat al companiei Tarom.

"Prognoza noastra de crestere este de 2%, in special pe segmentul corporate. Creditele catre populatie vor scadea. Depozitele vor inregistra o crestere fata de credite", a precizat Pascariu in cadrul evenimentului EU-COFILE, organizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR), Alpha Bank Romania si Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

In opinia sa, restructurarea sistemului bancar va continua anul viitor. "De anul trecut, pana acum, am inchis peste 20% dintre retelele noastre. Categoric vor fi restructurari in sistemul bancar", a declarat Pascariu, adaugand ca, desi numarul de unitati bancare se va reduce semnificativ, reducerile de personal vor fi ceva mai scazute.

"Restructurarea nu e atat de simplu de facut. Numarul oamenilor pe care i-am concediat este mult mai mic. Daca numarul de sucursale va scadea cu pana la 25%, de concediat am concediat mult mai putini oameni", a precizat Pascariu.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: