Negocieri aprinse intre Metro si Auchan pentru vanzarea real

Data publicarii: 26-11-2012 | Afaceri

Retailerul francez Auchan negociaza de trei saptamani cu Metro Group cumpararea magazinelor real din Europa Centrala si de Est, inclusiv din Romania.

Informatiile "pe surse" potrivit carora retailerul francez Auchan urmeaza sa cumpere de la Metro Groupn magazinele real din Centrul si Estul Europei se intensifica cu fiecare saptamana ce trece. Ieri, publicatia germana Lebensmittel Zeitung a scris ca cele doua parti negociaza tranzactia de trei saptamani, dar ca nu au cazut la intelegere din cauza contractelor de inchiriere incheiate pana acum de real. "Proprietarii de magazine au legat valoarea chiriilor de vanzarile anuale, ceea ce inseamna in jur de 3 miliarde de euro pe toata regiune. Or, Auchan este convins ca va avea cu magazinele real rezultate mult mai bune decat Metro, ceea ce inseamna ca, pe viitor, cheltuielile cu chiria vor exploda ", scrie publicatia germana citand surse din piata. 

Ce ar primi Metro pentru real

Potrivit Lebensmittel Zeitung, pentru nemtii de la Metro vanzarea diviziei real nu ar insemna neaparat rezolvarea tuturor problemelor financiare pe care le au. Le-ar putea aduce insa venituri cuprinse intre 1 si 1,2 miliarde de euro, inclusiv partea de real estate, dar si ceva relaxare pentru managementul si actionarailor greu incercasi in ultima vreme. Aceasta in conditiile in care in prima jumatate a acestui an, grupul a reusit "performanta" de a trece de pe profit pe pierdere, desi au avut vanzari mai mari. Concret, compania de retail a raportat in prima jumatate a acestui an fiscal vanzari de 31,5 miliarde de euro, cu 2% mai mult fata de perioada similara a anului trecut. Au avut insa pierderi nete de 110 milioane de euro, fata de un profit net de 54 de milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: