Alico Asigurari: Monopolul CNAS reprezinta cea mai mare problema a sistemului

Data publicarii: 27-11-2012 | Finante-Banci

Monopolul Casei de Asigurari de Sanatate reprezinta cea mai mare problema a sistemului, iar rezolvarea acesteia s-ar putea face printr-o reforma structurala a sistemului financiar , a declarat CEO al Alico Asigurari, Theodor Alexandrescu, relateaza Mediafax.

"Sistemul sanitar a avut 23 de ministri pana acum, iar Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) detine monopolul in privinta asigurarilor. Singura posibilitate de a sparge aceste doua paradigme este sa se faca o reforma structurala a sistemului financiar si ceea ce s-a incercat in ultimii ani prin cele doua reforme legislative a aratat ca s-ar dori, dar nu prea intelegem cum sa se faca lucrul acesta", a spus Theodor Alexandrescu.

El a mai adaugat ca trebuie sa se stabileasca ce se doreste de fapt, ca romanii sa stea in continuare la coada si sa se duca sa-si cumpere medicamentele cu bani personali, din afara sistemului, in afara sistemului sau sa aiba, poate, un pachet mai mic, dar garantat, pe care sa nu fie nevoiti sa-l suplimenteze cu bani din venitul lor net.

Integral pe InComeMagazine.ro