Victor Ponta: Pe 20-21 decembrie prezentam proiectul de buget in Parlament

Data publicarii: 27-11-2012 | Economie

Premierul Victor Ponta le-a cerut marti ministrilor sa elaboreze proiectul de buget pe anul viitor, afirmand ca documentul ar urma sa fie prezentat Parlamentului pe 20-21 decembrie.

"Vreau sa va rog pe toti ministrii - multi sunteti in campanie, dar cel putin un secretar de stat, secretarul general al ministerului - sa continue activitatea impreuna cu Ministerul de Finante pentru pregatirea bugetului pe 2013 si mai ales cu acea gandire multianuala, 2013 - 2016, programe care pot fi finantate pe timp de patru ani din bugetul de stat. Pregatiti acest lucru", le-a solicitat Victor Ponta, in debutul sedintei de guvern, ministrilor. 

El a dat asigurari ca va prezenta proiectul de buget in Parlamentul Romaniei, ca nu se va duce cu el "la altcineva", aratand ca documentul va fi discutat si cu partenerii internationali (FMI, Comisia Europeana - n.r.). 

"O sa prezint bugetul pentru 2013 in Parlamentul Romaniei, nu ma duc cu el la altcineva, ca nu e cazul, dar in Parlamentul Romaniei trebuie sa prezint acest buget si se construieste pe baza a ceea ce dumneavoastra transmiteti in mod realist si in mod foarte bine fundamentat catre Ministerul de Finante. Cel mai probabil in jur de 20 - 21 decembrie trebuie sa prezentam proiectul in Parlament, dupa care, in cursul lunii ianuarie sa-l discutam cu partenerii nostri internationali si dupa aceea sa-l dezbatem si sa-l aprobam in Parlament", a spus Ponta. 

Presedintele Traian Basescu a criticat luni aliantele politice ca nu au prezentat un proiect de buget care sa justifice guvernarea, dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie. 

"Mai sunt doua saptamani (n.r. - de campanie electorala) si sa nu creada cineva ca se pot numi guverne pe povesti. Nu am vazut un buget si care sa justifice guvernarea. Ii chem pe politicieni sa fie responsabili fata de electoratul caruia ii cer votul", a spus seful statului, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni. 

Sursa: AGERPRES