Unitatile de fond ale ETF BET Tradeville au crescut cu 20%

Data publicarii: 27-11-2012 | Bursa

Numarul de unitati de fond puse in circulatie ale ETF BET Tradeville, unicul fond deschis listat la Bursa de Valori Bucuresti, a crescut cu 20%, pana la 120.000. Valoarea activelor nete ETF BET Tradeville, fond administrat de SAI Vanguard Asset Management S.A., a ajuns la 593727,07 lei.

"Ne bucuram ca interesul pentru ETF BET Tradeville a crescut si ne asteptam ca acest segment al pietei fondurilor de investitii sa se dezvolte precum s-a intamplat pe pietele din regiune: Budapesta, Viena, Varsovia. Aceasta crestere se datoreaza eforturilor sustinute de promovare depuse de la listarea acestuia atat in randul investitorilor institutionali, cat si prin webinarii si seminarii dedicate investitorilor de retail. Consideram ca interesul investitorilor individuali va creste pe masura ce preocuparea pentru o pensie mai buna ii va indemna sa investeasca si in actiuni pentru a-si creste puterea cumparare a economiilor”, a declarat Dragos Darabut, director general SAI Vanguard Asset Management.

In 2011, in Europa numarul de ETF-uri a crescut cu 21%, in timp ce in SUA au aparut cu 25% mai multe ETF-uri fata de anul precedent. Pe piata poloneza, volumul tranzactiilor cu ETF-uri a crescut in 2011 de 2.5 ori fata de 2010, in timp ce pe bursa de la Budapesta lichiditatea pe acest segment de piata a crescut cu 60%. 

ETF BET Tradeville, care va investi numai in actiunile companiilor incluse in cel mai important indice de pe piata romaneasca, BET, a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti in august 2012. 

Vanguard Asset Management a listat  la Bursa de Valori Bucuresti primul fond deschis (OPCVM Tranzactionabil), ETF BET Tradeville, care va investi numai in actiunile companiilor incluse in cel mai important indice de pe piata romaneasca, BET.

ETF-urile (Exchanged Traded Funds) sunt fonduri deschide de investitii care pot fi tranzactionate la bursa si care urmaresc indeaproape performantele unui indice bursier sau a unui sector de activitate. ETF BET Tradeville are ca obiectiv replicarea indicelui BET, care cuprinde cele mai lichide 10 companii listate la BVB: Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Banca Transilvania, BRD, Transgaz, Transelectrica, Electromagnetica, Biofarm, Broker Cluj si BVB.

ETF BET Tradeville este un instrument financiar dedicat investitorilor care nu au timpul necesar de a isi construi si urmari un portofoliu. De asemenea, fondul este potrivit celor care sunt interesati de tranzactionarea la bursa si care nu dispun de sumele necesare obtinerii unei diversificari similare indicelui BET.

Detalii despre cresterea numarului unitatilor de fond au fost publicate si pe site-ul BVB: http://www.bvb.ro/infocont/infocont12/TVBETETF261112.pdf

Comunicat de presa