Regele asfaltului Nelu Iordache a fost ARESTAT

Data publicarii: 03-12-2012 | Actualitate

Omul de afaceri Nelu Iordache, retinut sambata de DNA in dosarul in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani, a fost arestat preventiv, duminica, de Tribunalul Bucuresti, potrivit Mediafax.

Instanta a admis astfel propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de arestare preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri.

Decizia instantei nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Motivele pentru care DNA a cerut arestarea lui Iordache

Sambata, DNA l-a retinut pe Iordache deoarece a descoperit si alte fapte penale fata de cele de care a fost invinuit la data de 30 noiembrie atat in actele ridicate la perchezitii, cat si audierea celorlalti faptuitori, angajati ai lui Iordache.

Este vorba de 27 de falsuri sub semnatura privata. Avand in vedere ca Iordache si-a obligat subordonatii sa savarseasca falsuri, el reprezinta un pericol public. In plus, el ar putea, in libertate fiind, sa exercite presiuni asupra angajatilor - participanti la falsuri, ceea ce ar impiedica buna desfasurare a anchetei.

Integral in Romania Libera