Volksbank castiga un proces in fata a doi clienti la Inalta Curte

Data publicarii: Astazi, 05-12-2012 | Finante-Banci

Volksbank Romania a castigat un proces in fata a doi clienti la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Instanta a admis recursul bancii si a decis sa caseze sentinta Tribunalului Iasi prin care clauza privind comisionul de risc a fost declarata abuziva. Aceasta este una dintre putinele sentinte favorabile Volksbank.

"Printr-o decizie irevocabila, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea prin care doi clienti ai Volksbank Romania au solicitat in justitie constatarea caracterului abuziv al clauzelor privind perceperea comisionului de risc dintr-un contract de credit.

Victoria in dosarul 5093/99/2011*, obtinuta in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, determina modificarea in totalitate a hotararilor pronuntate anterior de instantele inferioare in cazul a doi clienti ai Volksbank Romania. Clientii au cerut instantei constatarea caracterului abuziv al unor clauze cuprinse in conventiile de credit. Clauzele in discutie se refera, in principal, la comisioane practicate de banca, in speta comisionul de risc", se arata intr-un comunicat al casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, care a reprezentat Volksbank in acest proces.

Avocatul care a reprezentat Volksbank vrea ca decizia irevocabila a ICCJ sa devina un precedent important pentru practica instantelor din Romania.

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: