Cand vom scapa de platile intarziate pe RCA

Data publicarii: 07-12-2012 | Finante-Banci

Noua conducere a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor s-a intalnit cu reprezentantii service-urilor, dar si cu sefii a doua dintre societatile de asigurare cu probleme de plata.

Peste 5.400 de reclamatii referitoare la plata despagubirilor pe polite RCA au ajuns la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor(CSA) doar in primele noua luni ale acestui an.

Majoritatea petitiilor reclama plata cu intarziere sau chiar refuzul societatilor de asigurare de a plati reparatiile in urma daunelor inregistrate de clienti. Situatia este cu atat mai tensionata cu cat doua dintre asociatiile service-urilor auto au anuntat recent ca intentioneaza sa rupa contractele cu Euroins pe motiv ca respectiva companie nu face platile la timp.

Masuri in premiera

Presedintele CSA a luat deja cateva masuri in premiera pentru piata locala. Astfel, in urma unor discutii cu Euroins, a somat societatea sa urgenteze platile si a cerut si o majorare de capital. De asemenea, cei de la Comisie, au cerut celor doua parti implicate sa demareze negocierile si sa informeze regulat supraveghetorul pietei in legatura cu evolutia discutiilor.

Fluidizarea platilor in zona RCA este unul dintre obiectivele principale ale lui Tudor. Legislatia actuala permite Comisiei sa mearga pana la retragerea dreptului de a mai emite polite obligatorii de raspundere civila auto in cazul in care o anumita societate de asigurare demonstreaza ca nu isi poate onora platile. Obiectivul principal al CSA este insa protectia asiguratului, inainte de sanctionarea societatilor de asigurare. O alta masura este modificarea legislatiei in ceea ce priveste politele auto.

Integral in EVZ.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: