Unde trebuie sa lucrezi ca sa primesti o majorare de salariu

Data publicarii: 10-12-2012 | HR/Cariere


Cateva zeci sau, in cele mai bune cazuri, cateva sute de lei primite in fiecare an in plus la salariu sunt suficiente pentru a creste nivelul de incredere al angajatilor in compania pentru care lucreaza si de a-i face mai implicati. Relatia, desi ideala, nu isi mai gaseste aplicabilitate decat intr-un numar restrans de domenii de activitate. Cine sunt, deci, angajatii care anul acesta au castigat mai mult decat anul trecut? Si ce urmeaza...

Pentru cei care au uitat in ultimii patru ani ce inseamna notiunea de "crestere salariala”, datele care urmeaza ar putea crea un oarecare sentiment de frustrare. Sau, pentru cei obisnuiti sa vada partea plina a paharului, ar putea fi exact acea raza de speranta pe care o asteptau, o incurajare si un semnal ca, totusi, lucrurile nu stau chiar atat de rau. Cel putin asa arata, oficial, datele celor mai recente studii privind piata muncii - Paywell 2012 si Saratoga 2012, ambele realizate de PwC Romania. 

Topul norocosilor
In topul domeniilor care au inregistrat in 2012 cresteri salariale mai apar si bancile, cu o majorare de 3,2%, bunurile de larg consum (4,8%), industria farmaceutica (6%), retailul, cu o crestere de 3,1% sau industria (4,7%). Interesant este insa faptul ca acestor domenii li se alatura altele, mai putin predispuse, cel putin aparent, la cresteri salariale. Este vorba, de pilda, despre industria hoteliera, unde, potrivit datelor PwC, salariile au crescut in 2012 cu 4,3%, sau despre leasing, un sector care a raportat majorari de 4,8%.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: