Sansa la un job pentru angajatii dati afara din banci

Data publicarii: 19-12-2012 | Finante-Banci

Cateva mii de persoane au fost date afara din sistemul bancar doar in acest an, iar, in contextul economic actual, acesti oameni nu isi vor gasi usor un loc de munca. Sansa pentru ei vine datorita studiilor superioare pe care le-au urmat, care le permit sa se reorienteze profesional, insa, pe fondul fluxului mare de oameni, salarii pot scadea, sustin specialistii din piata muncii, consultati de Wall-Street.ro

Numai in primul semestru din acest an au plecat din sectorul bancar au iesit 3.700 de persoane, dupa ce in intreg anul 2011 cifra n-a depasit 1.000 de persoane. De exemplu, de la BCR au fost dati afara in primele noua luni ale anului peste 800 de angajati. Totodata, banca a anuntat ca in 2013 vor mai pleca acasa 1.500 de salariat

"Ca si dinamica a pietei de recrutare, a aparut deja o «infuzie» de fosti angajati ai marilor jucatori de pe piata bancara, care, din pacate, vor trebui sa isi scada pretentiile financiare pentru a se putea reangaja”, a declarat Monica Georgescu, manager recrutare in cadrul platformei de recrutare Tjobs.ro.

"Piata de candidati interesati de oportunitati din domeniul bancar s-a imbogatit in timp foarte scurt cu cateva mii de persoane. Astfel, celelalte companii de pe piata de profil beneficiaza de o plaja mult mai larga de candidati cu experienta in companii bancare din care isi pot selecta viitorii angajati. Drept urmare, vestea este una buna pentru companiile potential interesate de candidati valorosi cu expertiza financiara", crede Cristina Savuica, managing partner in cadrul companiei de recrutare Lugera.

Unde se poate angaja personalul bancar

"Vorbim, in primul rand, desigur despre celelalte companii din domeniul bancar. De asemenea trebuie sa avem in vedere toate institutiile financiare (bancare sau nebancare), companiile de accounting si audit, departamentele finaciare si de contabilitate ale companiilor cu obiect de activitate altul decat cel financiar etc. In functie de obiectivele si aptitudinile persoanei putem largi si mai tare campul de domenii potentiale mergand pana spre consultanta financiara, asigurari si de ce nu resurse umane. Nu uitam nici de perspectiva de a-si deschide un business propriu. Astfel de tineri antreprenori ar fi extrem de bineveniti pe piata din Romania", spune Savuica.

Integral in Wall Street