Lectia de prim ajutor, in primul an de functionare

Data publicarii: 19-12-2012 | Diverse

Lansat in 2011 din dorinta de a oferi publicului larg un set de reguli elementare pentru acordarea primului ajutor in situatii de urgenta, programul "Lectia de prim ajutor” - dezvoltat de ING Asigurari de Viata in parteneriat cu Fundatia pentru SMURD si Asociatia MaiMultVerde - a inregistrat doar intr-un an peste 5,5 de vizionari. In cadrul proramului, partenerii pun la dispozitia beneficiarilor mai multe instrumentele cu ajutorul carora pot afla cum trebuie sa procedeze corect in situatii care necesita acordarea primului ajutor.

Programul "Lectia de prim ajutor” include site-ul www.lectiadeprimajutor.ro , aplicatii pentru smartphone-uri si lectii publice de prim ajutor. Programul va fi dezvoltat in continuare prin lansarea unei aplicatii pentru tablete si adaugarea constanta de informatii si de rubrici speciale.

In primul an de functionare, site-ul www.lectiadeprimajutor.ro a inregistrat peste 40.000 de vizite (dintre care peste 25.000 unice), fiind accesate peste 150.000 de pagini, iar fiecare utilizator avand un timp mediu petrecut pe site de 4 minute. In cadrul site-ului sunt publicate permanent informatii de actualitate, rubrici speciale dedicate afectiunilor si solutiilor de prim ajutor de sezon, ilustratii grafice explicative si filme cu demonstratii ale solutiilor de prim ajutor. 

Vizitatorii pot adresa intrebari medicilor SMURD prin intermediul unui formular dedicat si primi raspunsuri in 24 de ore sau isi pot testa cunostintele printr-un quiz online. 

De asemenea, vizitatorii site-ului pot contribui cu informatii noi la situatiile deja existente sau pot propune situatii si solutii noi, iar cei care doresc sa fie la curent cu ultimele noutati o pot face abonandu-se la e-newsletter-ul Lectia de prim ajutor. Informatii sunt disponibile si pe retelele de socializare Facebook www.facebook.com/lectiadeprimajutor si Twitter http://twitter.com/#!/primajutor.

Pentru a spori nivelul de interactivitate al programului si a asigura disponibilitatea informatiilor prin canale care sa permita oamenilor sa aiba acces la ele in momentul si locul in care au nevoie, utilizatorii de telefoane cu sisteme de operare iOS si Android pot descarca si utiliza gratuit prima aplicatie cu solutii de prim ajutor disponibila in limba romana, cu ajutorul careia obtin rapid informatii si solutii pentru cele mai des intalnite probleme medicale (http://www.lectiadeprimajutor.ro/aplicatii-pentru-android-si-iphone/).

De la lansarea aplicatiilor, in luna august, s-au inregistrat deja 10.000 de descarcari - pentru fiecare descarcare realizata, ING Asigurari de Viata urmand sa doneze suma de 1 euro catre Fundatia pentru SMURD.

Nu in ultimul rand, in cadrul programului au fost organizate sase cursuri publice de prim ajutor, cu un public total de 150 de persoane, in cadrul carora instructorii SMURD au prezentat solutii de prim ajutor de baza, iar participantii au avut ocazia sa afle si sa testeze practic manevrele de baza in acordarea primului ajutor. 

Si in 2013 programul va fi extins prin adaugarea de noi informatii, rubrici speciale, precum si prin lansarea de noi aplicatii si organizarea de cursuri de prim ajutor pentru public, astfel incat sfaturile si solutiile practice salvatoare de vieti sa ajunga la un numar cat mai mare de oameni.