Sase din zece romani clienti ai IFN au cont bancar - SONDAJ

Data publicarii: 19-12-2012 | Finante-Banci

Sase din zece persoane clienti ai institutiilor financiare nebancare (IFN) nu au un cont bancar, iar opt din zece spun ca le-ar fi dificil sau imposibil sa faca rost de bani pentru o nevoie urgenta, dar o treime reuseste sa economiseasca bani planificand cheltuielile, potrivit unui sondaj.

"In aceasta situatie este extrem de important ca institutiile financiare nebancare sa le ofere o alternativa convenabila celor care altfel ar fi privati de accesul la o forma de finantare. In acelasi timp, creditorii trebuie sa continue sa ofere imprumuturi intr-un mod responsabil, astfel incat clientii sa ia decizii in cunostinta de cauza si sa evite situatiile de supraindatorare", a declarat intr-un comunicat directorul general al Provident Financial Romania, Ivo Kalik.

Sondajul a fost efectuat in septembrie de compania britanica de cercetare a pietei YouGov pentru Provident Financial Romania, pe un esantion de 2.164 de respondenti.

Doi din trei romani care au apelat la serviciile unei institutii financiare nebancare isi permit sa restituie creditele contractate fara a pune presiune pe bugetele personale.

Cei mai multi acceseaza credite de valoare mica, pe termen scurt, valoarea medie a tuturor datoriilor individuale fiind sub 5.000 de lei. Acestia se imprumuta pentru a echilibra bugetele personale si familiale sau pentru cheltuieli neprevazute.

Totodata, 91% dintre respondenti au afirmat ca imprumuta doar sume de bani care se potrivesc situatiei lor financiare si 94% spun ca analizeaza atent avantajele si implicatiile contractarii unui imprumut inainte de semnarea contractului.

Integral in Gandul.info