Premierul Victor Ponta va prezenta joi elemente din buget

Data publicarii: 08-01-2013 | Actualitate

Premierul Victor Ponta va prezenta joi, in cadrul unei conferinte de presa, elemente legate de bugetul pe 2013, care se vor constituit intr-o "stare a natiunii" care sa arate ce datorii exista din trecut si ce masuri trebuie luate in continuare.

"Joi voi prezenta, intr-o intalnire cu mass-media, si prin intermediul dumneavoastra, nu bugetul de stat, pentru ca pentru publicul larg ca ma apuc sa prezint capitole din buget nu cred ca este solutia buna, ci mai degraba sa prezint starea natiunii, sa arat ce datorii avem din trecut, fara sa incep sa spun de vechea mostenire, ci pur si simplu sa prezint realitatea, sa arat ce lucruri putem sa facem in actualul buget si ce alte lucruri nu le putem face sau trebuie sa le facem altfel. 

O prezentare eu nu tin minte sa o fi facut in ultimii ani, uite astia sunt banii, asta trebuie sa facem, astea sunt lucrurile pe care le putem face, lucrurile pe care nu le putem face. Mai ales ca va fi o prezentare cu o perspectiva de patru ani, ce bani sunt in 2013, dar care sunt proiectele pe care le incepem in 2013 si putem sa le terminam in functie de alocarile multianuale", a declarat premierul luni, la sediul central al PSD. 

El si-a exprimat speranta ca ministrii de resort sa fie gata pana joi, astfel incat aceasta prezentare sa fie posibila. 

Seful Executivului a subliniat ca bugetul nu a fost secretizat. 

"Joi sper sa fie gata dl Chitoiu, dl Voinea, colegii mei care lucreaza sa fie gata cu toate detaliile. Bugetul nu a fost si nu va fi niciodata secretizat. Explic inca o data, bugetul nu a fost niciodata si nu va fi secretizat. Bugetul se trimite la fiecare parlamentar, la 588 de parlamentari, se pune pe site. Singurul lucru care n-a fost secretizat, ci trecut pe lista de confidential in asa fel incat la discutie au participat numai ministri a fost un memorandum al d-lui Voinea legat de strategia noastra de discutii cu FMI. Or o strategie n-o dai publica inainte de a negocia, e ca si cum ai da cartile din mana. 

Vor fi lucruri la care tinem foarte mult in discutia cu FMI, vor fi lucruri la care o sa mai cedam. O strategie de negociere nu e publica niciodata, pentru ca e pacat, nu mai ai ce negocia daca ai facut public dinainte. Acela era doar un memorandum intocmit de dl. ministru Voinea legat de discutiile pe care le vom avea in continuare cu partenerii nostri internationali. Si nu era cazul sa participe toti consilierii, toti... Nu ma tem de nimeni, dar sunt atent la toata lumea", a explicat premierul Victor Ponta. 

Sursa: AGERPRES